Flytperiod

Jag påbörjade min 6 veckor långa flytperiod den 1 oktober och har till dagens datum gått ner 12.4 kg och har 3 dagar kvar till operation. Börjar bli nervöst då jag dragit på mig en förkylning som jag hoppas går över innan måndag vilket jag tror oxå.

Flytperioden har gått bra. Haft några dagar då jag vart extra hungrig men annars har de gått kanon. Hade inga jobbiga dagar i början som de flesta har.

Nu är jag i slutet och längtar tills op är över och jag vet att jag lever ;-))

Startvikt den 1 oktober
167.1
Vikt idag den 8 november
154.7


Påbörjad livsresa


Jag har precis påbörjat en stor och lång livsresa.

Jag ska göra en gastric bypass nu på måndag den 12 november. Längtar med skräckblandad förtjusning.

Jag har i över två års tid funderat på de här med en GBP och efter mkt stötande och blötande kom jag fram till att detta är sista utvägen för mig att få ett "lättare" liv med mer ork för mina barn. Så jag tig mod till mig och gick till vårdcentralen för att be om en remiss till obesitas på Sahlgrenska. Läkaren va så förstående och jag blev ledsen och hon förstod hur jag hade det. Vi fyllde tillsammans i remissen och jag fick lämna lite prover och så skulle hon skicka i remissen så fort provsvaren kommit. Jag tror att detta va den 30 januari 2012. Sen va de bara att gå hem och vänta. Ca 2 veckor efter besöket fick jag en remissbekräftelsen från Sahlgrenska att de tagit emot remiss och att jag inom 90 dagar skulle bli kallad till infomöte. Väntan fortsatte och några veckor senare fick jag kallelse till infomötet som skulle äga rum den 25 april.
Den 25 april kom och jag gick på mötet. Där fick man fylla i en lapp om hur man ville gå vidare, medicinskt-kirurgiskt eller inte alls. Jag valde kirurgiskt och så va de bara att gå hem och vänta igen. Det är mkt väntande.
Tre veckor efter ungefär fick jag hem ett papper om att jag blev uppsatt på väntelistan.
Jag kunde ha åberopat vårdgarantin och opat mig på Sofiahemmet i Sthlm men valde att vänta på Sahlgrenska då jag känner mig tryggare att göra de på hemmaplan.
Sommaren gick och i slutet av augusti fick jag brev om att jag va kallad på inskrivningsmöte den 19 september.

19 september kom och ja va sjukt nervös. Skulle vara fastande och vara på Sahlgrenska kl 7 på morgonen och lämna prover på centrallabb. Efter det skulle man upp till kirurgmottningen. Där fick jag träffa en jättegullig sköterska som hette Karin. Vi pratade lite och gick igenom min Hälsodeklaration. Hon tog ett EKG som va kanon och blodtryck som låg på 120/80 som enligt skolboken sa hon:-) vikt tog hon oxå.
Efter detta så vart de gruppinfo från kirurg dietist och sköterska. 4 st va vi som va där. Efter detta mötet va de enskilt samtal med dietist och kirurg. Dietisten hette Hanna och va hur go som helst. Hon sa att jag skulle gå på flytande kost i 6 veckor och tappa mellan 10-20 kg. Kirurgen tyckte dock att 15 kg skulle jag nog klara. Han sa oxå till mig att "Pernilla det här kommer bli jättebra för dig" och de kändes skönt.
Efter detta bar de av upp till narkosläkaren för bedömning. Hon kollade mina papper, frågade lite och kollade mig i halsen och på händerna. Sa att detta kommer gå bra. Jag berättade om min oro för narkosen men hon sa att de e större risk att jag blir påkörd på väg till op och dör än att jag dör under op. Jag e ju en frisk tjej med för mkt vikt bara.
Sen bar de av ner till kirurgmottningen igen för att lämna min journal till sköterskan. Sen fick jag gå hem. Fick världens huvudvärk efter dagens besök när nervositeten släppte.

Dagen efter ringde jag operationskoordinatorn och fick mitt operationsdatum satt till den 12 november så den 1 oktober började jag min flytperiod på 6 veckor med målet att gå ner 15 kg.

Det va historien från att jag bestämde mig till beslut om operation

Vid tangentbordet
Pernilla 2012-11-08


RSS 2.0